Εύκολες συνταγές

Συνταγή σούπας γλιστρίδας με φασόλια

Συνταγή για σούπα με κόκκινα φασόλια

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας την απολαυστική συνταγή μου για τη σούπα γλιστρίδα με κόκκινα φασόλια. Αυτή η σούπα είναι μια γιορτή γεύσεων και υφών, που συνδυάζει τη γήινη υφή των κόκκινων φασολιών με τη δροσιστική γεύση της γλιστρίδας. Είναι ένα υγιεινό και χορταστικό πιάτο που θα ζεστάνει την ψυχή σας ενώ δελεάζει τη γεύση σας.

Η γλιστρίδα, επίσης γνωστή ως verdolaga, είναι ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό γεμάτο με θρεπτικά συστατικά όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Η ελαφρώς λεμονάτη γεύση της προσθέτει μια μοναδική πινελιά σε αυτή τη σούπα. Τα κόκκινα φασόλια, από την άλλη πλευρά, παρέχουν μια πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης και διαιτητικών ινών, καθιστώντας αυτή τη σούπα χορταστική και θρεπτική.

Συστατικά

Ας συγκεντρώσουμε όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε για αυτήν την απολαυστική σούπα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Κόκκινα φασόλια (μαγειρεμένα)

2 φλιτζάνια
Φύλλα γλιστρίδας

1
Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

3 γαρίφαλα
Σκόρδο (ψιλοκομμένο)

2
Καρότα (κομμένα σε κύβους)

2
Πατάτες (σε κύβους)

4 φλιτζάνια
Ζωμός λαχανικών

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

Για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

Φρέσκος μαϊντανός (γαρνίρισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτήν την εξαιρετική σούπα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  1. Μεγάλη κατσαρόλα για σούπα
  2. Πανίδα κοπής
  3. Μαχαίρι
  4. Κουτάλι ανάμειξης
  5. Μεζούρες και κουτάλια
  6. Μπλέντερ ή μπλέντερ εμβάπτισης
  7. Στρωτήρι (αν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα κόκκινα φασόλια)
  8. Μαγείρεμα ή εστία μαγειρέματος

Προετοιμασία

Τώρα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας βήμα προς βήμα:

  1. Αν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα κόκκινα φασόλια, μουλιάστε τα όλη τη νύχτα ή ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας για γρήγορο μούλιασμα.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

  3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέχρι να μυρίσουν και να γίνουν ελαφρώς διάφανα.

  4. Ρίξτε μέσα τα καρότα και τις πατάτες σε κύβους. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

  5. Στη συνέχεια, προσθέστε τα φύλλα γλιστρίδας στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά τα πάντα και αφήστε τις γεύσεις να αναμειχθούν για μερικά λεπτά.

  6. Ρίξτε το ζωμό λαχανικών, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα λαχανικά. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει ελαφρά.

  7. Εάν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα κόκκινα φασόλια, στραγγίστε τα και ξεπλύνετε καλά. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ή κονσερβοποιημένα κόκκινα φασόλια στην κατσαρόλα.

  8. Πασπαλίστε τη σούπα με κύμινο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

  9. Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, αφήνοντας όλα τα υλικά να ενωθούν όμορφα.

  10. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά.

  11. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή ένα μπλέντερ εμβάπτισης, πολτοποιήστε προσεκτικά τη σούπα μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης.

  12. Επιστρέφετε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη ζεστάνετε απαλά αν χρειάζεται.

  13. Η σούπα σας γλιστρίδα με κόκκινα φασόλια είναι τώρα έτοιμη για σερβίρισμα!

  14. Γαρνίρετε κάθε μπολ με φρέσκο ​​μαϊντανό για φρεσκάδα και χρώμα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας αυτής της νόστιμης σούπας είναι περίπου 40-45 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για τον τεμαχισμό των λαχανικών, το μαγείρεμα της σούπας και την τέλεια ανάμειξή της. Είναι μια σχετικά γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε σε ένα ζεστό βράδυ ή όποτε επιθυμείτε ένα θρεπτικό μπολ με καλοσύνη.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, αυτή η συνταγή είναι ήδη φιλική προς τους vegan! Τα συστατικά που αναφέρονται είναι φυτικής προέλευσης, διασφαλίζοντας ότι όλοι μπορούν να απολαύσουν αυτή τη σούπα γλιστρίδας με κόκκινα φασόλια. Δεν χρειάζεται να κάνετε αντικαταστάσεις ή προσαρμογές – απλώς ακολουθήστε τη συνταγή όπως περιγράφεται και θα έχετε μια απολαυστική vegan σούπα έτοιμη να απολαύσετε.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Η προετοιμασία αυτής της σούπας είναι παιχνιδάκι, αλλά ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε την μαγειρική σας εμπειρία:

  1. Αν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα κόκκινα φασόλια, θυμηθείτε να τα μουλιάζετε όλη τη νύχτα ή χρησιμοποιήστε τη μέθοδο γρήγορου μουλιάσματος που αναφέρεται στη συσκευασία. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα ψηθούν σωστά και θα έχουν μια ευχάριστη υφή στη σούπα.

  2. Μπορείτε ελεύθερα να προσαρμόσετε τη συνοχή της σούπας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αν σας αρέσει μια πιο πηχτή σούπα, μειώστε την ποσότητα του ζωμού λαχανικών. Για πιο ελαφριά συνοχή2. Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνοχή της σούπας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αν σας αρέσει μια πιο πηχτή σούπα, μειώστε την ποσότητα του ζωμού λαχανικών. Για πιο ελαφριά συνοχή, προσθέστε περισσότερο ζωμό ή νερό.

  3. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με πρόσθετα βότανα και μπαχαρικά για να προσαρμόσετε το προφίλ γεύσης. Μια πρέζα θυμάρι ή ένα πασπαλάκι νιφάδες τσίλι μπορεί να ανεβάσει αυτή τη σούπα σε νέα ύψη.

  4. Φροντίστε να δοκιμάσετε και να προσαρμόσετε το καρύκευμα καθώς προχωράτε. Τα καρυκεύματα είναι το κλειδί για να αναδείξετε τις γεύσεις σε αυτή τη σούπα, επομένως εμπιστευτείτε τους γευστικούς σας κάλυκες και προσθέστε περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή μπαχαρικά εάν χρειάζεται.

  5. Αν προτιμάτε πιο χοντρή υφή στη σούπα σας, μπορείτε να κρατήσετε μερικά μαγειρεμένα κόκκινα φασόλια και λαχανικά πριν την ανακατέψετε. Προσθέστε τα ξανά στην πολτοποιημένη σούπα για πρόσθετη υφή και οπτική γοητεία.

  6. Αυτή η σούπα έχει ακόμα καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα, καθώς οι γεύσεις έχουν χρόνο να ενωθούν. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φτιάξετε μια μεγαλύτερη παρτίδα και να βάλετε τα υπολείμματα στο ψυγείο για ένα γρήγορο και ικανοποιητικό γεύμα αργότερα.

Τώρα που έχετε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές, ήρθε η ώρα να μαγειρέψετε και να απολαύσετε ένα μπολ με νόστιμη σούπα γλιστρίδα με κόκκινα φασόλια!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις διατροφικές αξίες κάθε μερίδας αυτής της θρεπτικής σούπας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
X

Συνολικό Λίπος
X g

Κορεσμένα λιπαρά
X g

Χοληστερόλη
X mg

Νάτριο
X mg

Υδατάνθρακες
X g

Ίνα
X g

Σάκχαρα
X g

Πρωτεΐνη
X g

Λάβετε υπόψη ότι οι αναφερόμενες τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτήν την απολαυστική σούπα, βάλτε την σε ζεστά μπολ και γαρνίρετε κάθε μερίδα με λίγο φρέσκο ​​μαϊντανό. Το ζωηρό πράσινο χρώμα της σούπας σε συνδυασμό με τον πράσινο μαϊντανό που κάνει αντίθεση δημιουργεί μια εντυπωσιακή παρουσίαση.

Μπορείτε επίσης να συνοδεύσετε τη σούπα με λίγο ψωμί κρούστας ή φρυγανισμένα κρουτόν για πρόσθετη υφή και για να την κάνετε ένα πιο ουσιαστικό γεύμα. Εναλλακτικά, μια συνοδευτική σαλάτα με ελαφρύ ντρέσινγκ βινεγκρέτ θα συμπλήρωνε υπέροχα τις γεύσεις της σούπας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Εάν έχετε υπολείμματα ή θέλετε να προετοιμάσετε αυτήν τη σούπα εκ των προτέρων, ακολουθούν οι προτεινόμενες συνθήκες αποθήκευσης:

  1. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την αποθηκεύσετε.
  2. Μεταφέρετε τη σούπα σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε ατομικά δοχεία μεγέθους μερίδας.
  3. Βάλτε τη σούπα στο ψυγείο για έως και 3-4 ημέρες.
  4. Όταν ξαναζεσταίνετε, ζεστάνετε απαλά τη σούπα στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά για να διατηρήσετε την υφή και τις γεύσεις της.
  5. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε τη σούπα για μακροχρόνια αποθήκευση. Βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει τελείως πριν το μεταφέρετε σε δοχεία κατάλληλα για την κατάψυξη. Μπορεί να καταψυχθεί έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε στο ψυγείο για μια νύχτα πριν το ξαναζεστάνετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η σούπα γλιστρίδας με κόκκινα φασόλια δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και γεμάτη οφέλη για την υγεία. Ας εξερευνήσουμε τα διατροφικά προνόμια ορισμένων βασικών συστατικών:

  1. Γλιστρίδα: Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, C και Ε και μέταλλα όπως κάλιο και μαγνήσιο, η γλιστρίδα προάγει την υγεία της καρδιάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην πέψη.

  2. Κόκκινα φασόλια: Γεμάτα με φυτικές πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες, σίδηρο και φυλλικό οξύ, τα κόκκινα φασόλια συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης, στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και στα αυξημένα επίπεδα ενέργειας.

  3. Καρότα: Υψηλά σε βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Κ1 και κάλιο, τα καρότα υποστηρίζουν την υγεία των ματιών, προάγουν το υγιές δέρμα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

  4. Πατάτες: Μια καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών, οι πατάτες βοηθούν την πέψη, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και παρέχουν διαρκή ενέργεια.

  5. Σκόρδο: Γνωστό για τις αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αυτά τα συστατικά ενώνονται σε αυτήν τη σούπα για να δημιουργήσουν ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο που προάγει τη συνολική ευεξία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η γεύση αυτής της σούπας γλιστρίδας με κόκκινα φασόλια, δείτε μερικές παρόμοιες συνταγές που ίσως θέλετε να εξερευνήσετε:

  1. Μεσογειακή φασολάδα: Μια χορταστική σούπα που περιέχει μια ποικιλία από φασόλια, λαχανικά και αρωματικά βότανα όπως δεντρολίβανο και θυμάρι.

  2. Σούπα με σπανάκι και φακές: Μια θρεπτική σούπα που συνδυάζει τον πλούτο των φακών με τη ζωηρή πράσινη καλοσύνη του σπανακιού.

  3. Σούπα Minestrone: Μια κλασική ιταλική σούπα γεμάτη με μια πολύχρωμη ποικιλία από λαχανικά, ζυμαρικά και φασόλια.

  4. Μαροκινή σούπα Χαρίρα: Μια γευστική και χορταστική σούπα που γίνεται

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button